AHMET TANDOĞAN
Köşe Yazarı
AHMET TANDOĞAN
 

YÖNETMEYE TALİP OLMUYORSAK TALİP OLANA DESTEK OLMALIYIZ

Bir büyüğüm bir yerde yönetimde yoksan orada söz sahibi olmanın bir ölmeni yoktur demişti. Bu yüzden bir yeri yönetebileceğine inanıyorsan oraya  talip olacaksın. Sözün geçmeyecekse kimsenin arkasında işletme olmayacaksın. Önce  düşüneceğiz bizi başkanlığa layık görmeyenler niçin Hacılar’dan biri yönetimde olsun veya bizi desteklesinler diye gayret sarf ediyorlar. Bunun sebebi orada olan insanın kabiliyetli ve iyi yönetici olacağından dolayışıysa bir sıkıntı yok. Ama bunu yaparken karşıdaki adayda Hacılarlı, birkaç Hacılarlı da bizi desteklere onları böleriz o kaybeder biz kazanırız diyerek art niyet varsa işte o zaman bazı şeyleri yaparken iyi düşünmek gerekir.  Bu ilçe halkı, yıllarca bir çok zorluklar çekti , çekmeye devam etmekte. Bizler artık birazda özeleştiri yapmalıyız. öncelikle biz bilmezik ağalar bilir demekten kurtulmalıyız.  Bunu yapmak hem yapanlara zarar vermekte hem de ilçeye zarar vermekte.  Bunu bedelini de sadece ilçe değil Kayseri ödemekte. Herkesin değişik bir siyasi görüşü olabilir. Haklı olarak Kendi hesapları da olabilir. Ama bir yere talip olan şayet bizim hemşerimizse ve onunda bu görevi hakkıyla yapabileceğinde hemfikirsek  ona destek olmak için birkaç gün olsun birliktelik, içerisinde olmak zorundayız. İlimizde bu birlikteliğin örneklerini yakın zamanda yaşadık, bizler haklı olanları bile savunamazken, bir kısım insanlar kendi insanına nasıl sahip çıkılacağını en iyi şekilde gösterdiler. Biz haksızlığı savunmayalım, ama bu kendi insanımıza karsı haksızlıkları yapanlarında yanın olmayalım.  Artık yönetilmeye değil yönetmeye talip olalım.  Siz bilirsinizi bırakıp, bizde burada yaşıyoruz. Bizimde söyleyeceklerimiz var diyelim. Birilerine yaranmak için bu topraklara zarar vermeye kimsenin hakkının olmadığının farkına varalım.  
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2017 - Çarşamba
AHMET TANDOĞAN

YÖNETMEYE TALİP OLMUYORSAK TALİP OLANA DESTEK OLMALIYIZ

Bir büyüğüm bir yerde yönetimde yoksan orada söz sahibi olmanın bir ölmeni yoktur demişti. Bu yüzden bir yeri yönetebileceğine inanıyorsan oraya  talip olacaksın. Sözün geçmeyecekse kimsenin arkasında işletme olmayacaksın.

Önce  düşüneceğiz bizi başkanlığa layık görmeyenler niçin Hacılar’dan biri yönetimde olsun veya bizi desteklesinler diye gayret sarf ediyorlar. Bunun sebebi orada olan insanın kabiliyetli ve iyi yönetici olacağından dolayışıysa bir sıkıntı yok.

Ama bunu yaparken karşıdaki adayda Hacılarlı, birkaç Hacılarlı da bizi desteklere onları böleriz o kaybeder biz kazanırız diyerek art niyet varsa işte o zaman bazı şeyleri yaparken iyi düşünmek gerekir.

 Bu ilçe halkı, yıllarca bir çok zorluklar çekti , çekmeye devam etmekte. Bizler artık birazda özeleştiri yapmalıyız. öncelikle biz bilmezik ağalar bilir demekten kurtulmalıyız.

 Bunu yapmak hem yapanlara zarar vermekte hem de ilçeye zarar vermekte.  Bunu bedelini de sadece ilçe değil Kayseri ödemekte. Herkesin değişik bir siyasi görüşü olabilir.

Haklı olarak Kendi hesapları da olabilir. Ama bir yere talip olan şayet bizim hemşerimizse ve onunda bu görevi hakkıyla yapabileceğinde hemfikirsek  ona destek olmak için birkaç gün olsun birliktelik, içerisinde olmak zorundayız.

İlimizde bu birlikteliğin örneklerini yakın zamanda yaşadık, bizler haklı olanları bile savunamazken, bir kısım insanlar kendi insanına nasıl sahip çıkılacağını en iyi şekilde gösterdiler.

Biz haksızlığı savunmayalım, ama bu kendi insanımıza karsı haksızlıkları yapanlarında yanın olmayalım.  Artık yönetilmeye değil yönetmeye talip olalım.

 Siz bilirsinizi bırakıp, bizde burada yaşıyoruz. Bizimde söyleyeceklerimiz var diyelim. Birilerine yaranmak için bu topraklara zarar vermeye kimsenin hakkının olmadığının farkına varalım.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.