AHMET TANDOĞAN
Köşe Yazarı
AHMET TANDOĞAN
 

SEVİNCİMİZİ BİLE YAŞATMIYORLAR

Niçin bu kadar parçalandık? Niçin birçoğumuz içimizden geldiği gibi yaşayamıyor? Bizi saran bu korku ne? Bir cenazemiz oluyor yüzlerce kişi bir araya geliyor üzüntümüzü paylaşıyoruz. Düğünlerimiz de yine aynı birlik ve beraberlik mevcut. Ama son günlerde gündemde olan 2 olayda içimiz burkuldu. ne oluyor bize biz niçin bu hale geldik veya kimler bizi bu hale getirdi. Bir hemşerimiz bir yere aday oluyor, hepimiz onun bu görevi diğer adaydan daha iyi yapacağından emin olduğumuz halde, Yanında olmak için can atsak ta yanına varamıyoruz veya biz seni destekliyoruz ama aramızda kalsın diyoruz. Seçimlerde büyük başarı elde ettiği zaman bile onun yanında olduğunuzu ve onunla gurur duyduğumuzu haykıramıyoruz. Yani sevinirken bile korkuyoruz. O kişiye hayırlı olsun demeye giderken acabalarla gidiyoruz. Çünkü ona karşı yaptığımız haksızlıklar gözümüzün önüne geliyor. Veya o kişi karşılarken o kadar candan karşılamıyor. Çünkü onunda içinde bir kırgınlık var. Bir abimiz milletvekili adayı oluyor, birçok hemşerimiz ona da sahip çıkmaktan çekiniyor ve karşısında çalışmak zorunda kalıyor. Çalışıyor demiyorum çünkü birçoğu buna kendini mecbur hissettiği için yapıyor.  Hacılar yıllarca öksüz kaldı. Hak ettiği hizmeti alamadı. Ama bunların hepsine çimento demirle yapılacak şeylerdi, fakat Hacılar insanı hiçbir zaman bu kadar birlik ve beraberliğinde taviz vermedi belki ekmek bulamadı, amelelik yaptı. taştan duvar ördü kuyu sıvadı,  şehirli bağlarında ırgatlık yaptı. Ama köylü kabak yemeyi ne bilir diyenlerin karşısında ezilmemek için bütün parasına kabak alarak eşeğinin önüne attı, kabağı bizin eşeklerimiz yer diyecek kadar cesaretliydi. Yani hiçbir zaman uşak olmadı. Ama biz ne kadar para kazanırsak kazanalım, zengin olursak olalım, bazıları hala kendi bağlarında ırgatlık yapanların bu başarısını sindiremiyorlar ve hala sizin burada ne işimiz var, gidinde bağınızı belleyin diyerek içlerindeki kini kusmaktan çekinmiyorlar. Hacılarda hala birileri kendi güçlerinin farkında değiller bazı makamlara gelenlerde  bu gücüde Hacılar adından aldıklarının artık farkına varmalılar. Son yaşanan olaylardan bir tanesi az hasarla atlatıldı ama kazananda kaybedende Hacılar oldu. Şimdi Hacılar ikinci bir sınav verecek bu sınavda da büyük bir ihtimalle Sayın Hasan Ali Kilci milletvekili olacak. Âmâ yine hep birlikte sevinemeyeceğiz yine seçilen kişi Hacılara geldiği zaman veya Hacılardan birileri ziyaretine gittiği zaman acabalarla karşılaşacak. Kendi insanının yanında olmayanlar veya karşısında olanlar yarın birer birer Hacılar adından aldıkları güçle ellerinde tutukları o makamlarını kaybetmek zorunda kalacaklar. Bundan da en çok Hacılar ve Hacıların birliği zarar görecek. sonunu muz ne olacak? Hani bir evde cenaze olur 3-5 gün herkes baş sağlığı diler acınızı paylaşır ama herkes dağıldıktan sonra ailenizle kalırsınız ya. Hacılar bir aile herkes dağılacak biz baş başa kalacağız.  
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2015 - Cuma
AHMET TANDOĞAN

SEVİNCİMİZİ BİLE YAŞATMIYORLAR

Niçin bu kadar parçalandık? Niçin birçoğumuz içimizden geldiği gibi yaşayamıyor? Bizi saran bu korku ne? Bir cenazemiz oluyor yüzlerce kişi bir araya geliyor üzüntümüzü paylaşıyoruz. Düğünlerimiz de yine aynı birlik ve beraberlik mevcut. Ama son günlerde gündemde olan 2 olayda içimiz burkuldu. ne oluyor bize biz niçin bu hale geldik veya kimler bizi bu hale getirdi. Bir hemşerimiz bir yere aday oluyor, hepimiz onun bu görevi diğer adaydan daha iyi yapacağından emin olduğumuz halde, Yanında olmak için can atsak ta yanına varamıyoruz veya biz seni destekliyoruz ama aramızda kalsın diyoruz. Seçimlerde büyük başarı elde ettiği zaman bile onun yanında olduğunuzu ve onunla gurur duyduğumuzu haykıramıyoruz. Yani sevinirken bile korkuyoruz. O kişiye hayırlı olsun demeye giderken acabalarla gidiyoruz. Çünkü ona karşı yaptığımız haksızlıklar gözümüzün önüne geliyor. Veya o kişi karşılarken o kadar candan karşılamıyor. Çünkü onunda içinde bir kırgınlık var. Bir abimiz milletvekili adayı oluyor, birçok hemşerimiz ona da sahip çıkmaktan çekiniyor ve karşısında çalışmak zorunda kalıyor. Çalışıyor demiyorum çünkü birçoğu buna kendini mecbur hissettiği için yapıyor.

 Hacılar yıllarca öksüz kaldı. Hak ettiği hizmeti alamadı. Ama bunların hepsine çimento demirle yapılacak şeylerdi, fakat Hacılar insanı hiçbir zaman bu kadar birlik ve beraberliğinde taviz vermedi belki ekmek bulamadı, amelelik yaptı. taştan duvar ördü kuyu sıvadı,  şehirli bağlarında ırgatlık yaptı.

Ama köylü kabak yemeyi ne bilir diyenlerin karşısında ezilmemek için bütün parasına kabak alarak eşeğinin önüne attı, kabağı bizin eşeklerimiz yer diyecek kadar cesaretliydi. Yani hiçbir zaman uşak olmadı. Ama biz ne kadar para kazanırsak kazanalım, zengin olursak olalım, bazıları hala kendi bağlarında ırgatlık yapanların bu başarısını sindiremiyorlar ve hala sizin burada ne işimiz var, gidinde bağınızı belleyin diyerek içlerindeki kini kusmaktan çekinmiyorlar. Hacılarda hala birileri kendi güçlerinin farkında değiller bazı makamlara gelenlerde  bu gücüde Hacılar adından aldıklarının artık farkına varmalılar. Son yaşanan olaylardan bir tanesi az hasarla atlatıldı ama kazananda kaybedende Hacılar oldu. Şimdi Hacılar ikinci bir sınav verecek bu sınavda da büyük bir ihtimalle Sayın Hasan Ali Kilci milletvekili olacak. Âmâ yine hep birlikte sevinemeyeceğiz yine seçilen kişi Hacılara geldiği zaman veya Hacılardan birileri ziyaretine gittiği zaman acabalarla karşılaşacak. Kendi insanının yanında olmayanlar veya karşısında olanlar yarın birer birer Hacılar adından aldıkları güçle ellerinde tutukları o makamlarını kaybetmek zorunda kalacaklar. Bundan da en çok Hacılar ve Hacıların birliği zarar görecek. sonunu muz ne olacak? Hani bir evde cenaze olur 3-5 gün herkes baş sağlığı diler acınızı paylaşır ama herkes dağıldıktan sonra ailenizle kalırsınız ya. Hacılar bir aile herkes dağılacak biz baş başa kalacağız.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.