HACILAR'IN İLK BELEDİYE BİNASI “1935

Kültür 17.09.2022 - 11:42, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2390+ kez okundu.
 

HACILAR'IN İLK BELEDİYE BİNASI “1935

1935 yılında Cumhuriyet Gazetesinde Hacılar
1935 yılında Cumhuriyet Gazetesinde Hacılar hakkında çıkan bir haberde, Hacılar belediye binasını yapımı ve yapılan hizmetlerden bahsedilmekte gazetenin haberi. Kayseri'nin merkez kazasına bağlı bir Hacılar nahiyesi vardır. Bu yıl içerisinde nahiyede birçok bayındırlık hizmeti yapılmıştır. Nahiye merkezinin orta yerine 50*50 genişliğinde çok muntazam bahçe meydana getirilmiş ve bahçenin içerisine de Atatürk'ün güzel bir kaide üzerine büstü konulmuştur.  Belediye binası 5000 lira sarf edilerek muntazam bir daire yapılmış ve aynı zamanda köyün orta yerindeki mektep binası da tamir edildiği gibi beş sınıflığa iblağ edilmiştir. Belediye banasına kendisine gelir getirir bir han, dükkân ve bir de gazino yapılmıştır. Mevcut olan su yolları onarılmış köyün her tarafına 200'den fazla akasya ağacı diktirilmiş olduğu gibi bir de santral alınarak bütün merkez köyler merkez nahiyesine telefonla bağlanmıştır. Resimdeki bina yeni yeni belediye binasıdır. 
1935 yılında Cumhuriyet Gazetesinde Hacılar

1935 yılında Cumhuriyet Gazetesinde Hacılar hakkında çıkan bir haberde, Hacılar belediye binasını yapımı ve yapılan hizmetlerden bahsedilmekte gazetenin haberi. Kayseri'nin merkez kazasına bağlı bir Hacılar nahiyesi vardır. Bu yıl içerisinde nahiyede birçok bayındırlık hizmeti yapılmıştır. Nahiye merkezinin orta yerine 50*50 genişliğinde çok muntazam bahçe meydana getirilmiş ve bahçenin içerisine de Atatürk'ün güzel bir kaide üzerine büstü konulmuştur.  Belediye binası 5000 lira sarf edilerek muntazam bir daire yapılmış ve aynı zamanda köyün orta yerindeki mektep binası da tamir edildiği gibi beş sınıflığa iblağ edilmiştir. Belediye banasına kendisine gelir getirir bir han, dükkân ve bir de gazino yapılmıştır.
Mevcut olan su yolları onarılmış köyün her tarafına 200'den fazla akasya ağacı diktirilmiş olduğu gibi bir de santral alınarak bütün merkez köyler merkez nahiyesine telefonla bağlanmıştır. Resimdeki bina yeni yeni belediye binasıdır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.