KÜBRA EJDER ÜSTÜN (Fizyoterapist )
Köşe Yazarı
KÜBRA EJDER ÜSTÜN (Fizyoterapist )
 

KÜBRA EJDER; MANUEL TERAPİ NEDİR?

KÜBRA EJDER MANUEL TERAPİ NEDİR? Manuel terapi herhangi bir cihaz ya da makineye kullanmaksızın sadece elle uygulanan özel tedavi tekniklerini kullanıldığı bir fizik tedavi şeklidir.Manuel Terapi gören hastaların yorumları çok büyük oranda ağrılarda hafifleme ve rahatlama yaşadıkları yönünde olmaktadır. Kas spazmı, kas gerginliği ve eklem disfonksiyonunun neden olduğu ağrıları azaltmak için bölgedeki eklemlerin hareketliliğini sağlamaya yönelik uygulamalar uzman fizyoterapist tarafından yapılır.Herhangi bir ilaç ya da cihaz kullanılmadan uygulanan manuel terapi son dönemde giderek yaygın bir hal almaktadır.Eğitimini almış fizyoterapistler tedavide, insanın doğal hareket etme özelliklerinden yola çıkarak hastanın vücudundaki biomekanikleri kullanır.Şikayet edilen bölgelerdeki anatomik yapıların ışığında eklemlerde ya da çevrelerinde bulunan dokulardaki ağrının kaynağı ayrıntılı değerlendirme ile tespit edilir .MR ve Tomografi sonuçlarına göre iyileşmeyi sağlayacak çözümler ellerle uygulanır. Uygulandığı Hastalıklar: Manuel Terapi, hareket sisteminde oluşan tüm sorunlarda fayda sağlar. Bunları açıklayacak olursak; · Boyun bölgesi problemleri: Boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, boyun kaynaklı baş ağrısı, faset eklem sorunları · Bel bölgesi problemleri: Bel fıtığı, kanal daralması, bel kayması, faset eklem sorunları · Omuz bölgesi problemleri: Sıkışma sendromu, donuk omuz, kas yırtılması · Dirsek problemleri: Tenisçi dirseği ve golfçü dirseği · El bileği problemleri: Karparl tünel sendromu · Kalça problemleri: Piriformis, kalça protezi · Ayak bileği problemleri: Burkulma,topuk dikeni ,halluksvalgus · Diz problemleri: Menisküs yırtığı, patellofemoral ağrılar, çapraz bağ yırtıkları, diz protezi sonrasındaki rehabilitasyon · Kırık sonrası rehabilitasyon:limitasyon açma teknikleri Manuel Terapinin Diğer Tedavilere Göre Avantajı Nedir? · Tek seansta bile ağrıların büyük kısmı geçebilir. · Diğer tedavi yöntemlerine göre daha kısa sürede iyileşme imkanı sağlar. · Doğrudan problemli bölgeye uygulandığı için hızlı ve etkili bir iyileşme sağlar. · Bu yöntem uygulanırken bilimsel tıp ve klinik bilgileri uygulanır. · Hastalar için hiçbir yan etkisi yoktur. · Doğal bi tedavi yöntemidir,ilaç ya da tıbbi alet kullanılmaz.  
Ekleme Tarihi: 15 Mart 2021 - Pazartesi
KÜBRA EJDER ÜSTÜN (Fizyoterapist )

KÜBRA EJDER; MANUEL TERAPİ NEDİR?

KÜBRA EJDER

MANUEL TERAPİ NEDİR?

Manuel terapi herhangi bir cihaz ya da makineye kullanmaksızın sadece elle uygulanan özel tedavi tekniklerini kullanıldığı bir fizik tedavi şeklidir.Manuel Terapi gören hastaların yorumları çok büyük oranda ağrılarda hafifleme ve rahatlama yaşadıkları yönünde olmaktadır. Kas spazmı, kas gerginliği ve eklem disfonksiyonunun neden olduğu ağrıları azaltmak için bölgedeki eklemlerin hareketliliğini sağlamaya yönelik uygulamalar uzman fizyoterapist tarafından yapılır.Herhangi bir ilaç ya da cihaz kullanılmadan uygulanan manuel terapi son dönemde giderek yaygın bir hal almaktadır.Eğitimini almış fizyoterapistler tedavide, insanın doğal hareket etme özelliklerinden yola çıkarak hastanın vücudundaki biomekanikleri kullanır.Şikayet edilen bölgelerdeki anatomik yapıların ışığında eklemlerde ya da çevrelerinde bulunan dokulardaki ağrının kaynağı ayrıntılı değerlendirme ile tespit edilir .MR ve Tomografi sonuçlarına göre iyileşmeyi sağlayacak çözümler ellerle uygulanır.

Uygulandığı Hastalıklar:

Manuel Terapi, hareket sisteminde oluşan tüm sorunlarda fayda sağlar. Bunları açıklayacak olursak;

· Boyun bölgesi problemleri: Boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, boyun kaynaklı baş ağrısı, faset eklem sorunları

· Bel bölgesi problemleri: Bel fıtığı, kanal daralması, bel kayması, faset eklem sorunları

· Omuz bölgesi problemleri: Sıkışma sendromu, donuk omuz, kas yırtılması

· Dirsek problemleri: Tenisçi dirseği ve golfçü dirseği

· El bileği problemleri: Karparl tünel sendromu

· Kalça problemleri: Piriformis, kalça protezi

· Ayak bileği problemleri: Burkulma,topuk dikeni ,halluksvalgus

· Diz problemleri: Menisküs yırtığı, patellofemoral ağrılar, çapraz bağ yırtıkları, diz protezi sonrasındaki rehabilitasyon

· Kırık sonrası rehabilitasyon:limitasyon açma teknikleri

Manuel Terapinin Diğer Tedavilere Göre Avantajı Nedir?

· Tek seansta bile ağrıların büyük kısmı geçebilir.

· Diğer tedavi yöntemlerine göre daha kısa sürede iyileşme imkanı sağlar.

· Doğrudan problemli bölgeye uygulandığı için hızlı ve etkili bir iyileşme sağlar.

· Bu yöntem uygulanırken bilimsel tıp ve klinik bilgileri uygulanır.

· Hastalar için hiçbir yan etkisi yoktur.

· Doğal bi tedavi yöntemidir,ilaç ya da tıbbi alet kullanılmaz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.