Avukat Ali BAKTIR
Köşe Yazarı
Avukat Ali BAKTIR
 

HUKUK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER

Bir düşünür de ki;''DAHA FAZLA YASA DAHA AZ ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR''Hukuk fakültelerinde anayasa dersinde verilen bir örnek vardır. İngiltere anayasası yazılı bir metin değildiryani ada bizim gibi yazılı ve meclis tarafından çıkartılan anayasa yoktur. Teamül anayasası denilen ve yıllardır devam edegelen aksi davranışın çok ağır yaptırımlara maruz kaldığı bu uygulama hep özgürlüğün gelişmişliğin bir örneği diye anlatılır. Neden mi Bir İngiliz senatör mecliste teamüllere aykırı olarak hareket ettiğinde meclis başkanı o senatöre;''sayın senatör size seçildiğiniz yer ve isminizle hitap etme onursuzluğunda bulundurmayın''Diye ikazda bulunur. Bu ne senatörün seçildiği yerin utanılacak bir yer olmasından nede adının mecliste komik olacağını düşündüğünden değildir. Bu şekilde hitaba maruz kalan senatör aşağılanmış olarak düşünülür.Bizim temsil makamımız Meclisimize baktığımda ise bir hukukçu olarak kavgalar seviyesiz hitapları görünce utanıyorum üzülüyorum. Yüzyıllarca dünyaya medeniyet insanlık adalet dağıtan bu aziz coğrafyanın mirasyedileri olarak geldiğimiz noktadaki hemcinsimize olan tahammülsüzlüğümüzü izah edemediğimiz gibi evdeki çocuklarımızın da;''neden baba kavga ediyorlar''Sorusuna cevap verememenin çaresizliği.İşte bu yüzden oldukça fazla yasa çıkacak ve çıkmalı. Biz bizi biz yapan değerleri kanıksayamadığımız sürece hoşgörüyü gördüğümüz ve ancak bize yapıldığında hoşuma gittiği sürece sırf yolda bizi solladı diye insanları öldürecek kadar ruhsuz ve canavarlaştığımız sürece bize yapılınca hak başkasına olunca haksızlık diye kabul ettiğimiz sürece hırsızı insanların kopya çekerek suları çalarak hak yediği müddetçe ana babaların miras payında çocukları arsında haksızlık yaptığı borçlunun kasten borcunu ödemekten geciktirdiği müddetçe başkasına gelen musibet ve belanın o kişinin hak ettiği için olduğunu düşünüp kendine geldiğinde zulüm adaletsizlik olduğunu iddia ettiği müddetçe……………Bizler böyle iken bizden olan ve seçtiğimiz kişilerin aramızdan çıkan insanların farklı olmasını beklemek aynaya bakıp başka birini görmeyi beklemek gibi muhal ve acıdır.Bir düşünürün dediği gibi;''YASALARA SAYGI DUYULMASINI İSTİYSANIZSAYGI DUYULACAK YASALAR YAPMALISINIZ''Bizler ancak kendi partimizden cemaatimizden düşüncemizden olanlara saygı duymaya başlayalı fikrende ,ruhende, kalbende bölündük üzüldük üzmeye de kırmaya da devam ediyoruz.BİZE DAHA ÇOOOK KANUN LAZIM.
Ekleme Tarihi: 17 Şubat 2017 - Cuma
Avukat Ali BAKTIR

HUKUK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER

Bir düşünür de ki;
''DAHA FAZLA YASA DAHA AZ ÖZGÜRLÜK DEMEKTİR''
Hukuk fakültelerinde anayasa dersinde verilen bir örnek vardır. İngiltere anayasası yazılı bir metin değildiryani ada bizim gibi yazılı ve meclis tarafından çıkartılan anayasa yoktur. Teamül anayasası denilen ve yıllardır devam edegelen aksi davranışın çok ağır yaptırımlara maruz kaldığı bu uygulama hep özgürlüğün gelişmişliğin bir örneği diye anlatılır. Neden mi Bir İngiliz senatör mecliste teamüllere aykırı olarak hareket ettiğinde meclis başkanı o senatöre;
''sayın senatör size seçildiğiniz yer ve isminizle hitap etme onursuzluğunda bulundurmayın''
Diye ikazda bulunur. Bu ne senatörün seçildiği yerin utanılacak bir yer olmasından nede adının mecliste komik olacağını düşündüğünden değildir. Bu şekilde hitaba maruz kalan senatör aşağılanmış olarak düşünülür.
Bizim temsil makamımız Meclisimize baktığımda ise bir hukukçu olarak kavgalar seviyesiz hitapları görünce utanıyorum üzülüyorum. Yüzyıllarca dünyaya medeniyet insanlık adalet dağıtan bu aziz coğrafyanın mirasyedileri olarak geldiğimiz noktadaki hemcinsimize olan tahammülsüzlüğümüzü izah edemediğimiz gibi evdeki çocuklarımızın da;
''neden baba kavga ediyorlar''
Sorusuna cevap verememenin çaresizliği.
İşte bu yüzden oldukça fazla yasa çıkacak ve çıkmalı. Biz bizi biz yapan değerleri kanıksayamadığımız sürece hoşgörüyü gördüğümüz ve ancak bize yapıldığında hoşuma gittiği sürece sırf yolda bizi solladı diye insanları öldürecek kadar ruhsuz ve canavarlaştığımız sürece bize yapılınca hak başkasına olunca haksızlık diye kabul ettiğimiz sürece hırsızı insanların kopya çekerek suları çalarak hak yediği müddetçe ana babaların miras payında çocukları arsında haksızlık yaptığı borçlunun kasten borcunu ödemekten geciktirdiği müddetçe başkasına gelen musibet ve belanın o kişinin hak ettiği için olduğunu düşünüp kendine geldiğinde zulüm adaletsizlik olduğunu iddia ettiği müddetçe……………
Bizler böyle iken bizden olan ve seçtiğimiz kişilerin aramızdan çıkan insanların farklı olmasını beklemek aynaya bakıp başka birini görmeyi beklemek gibi muhal ve acıdır.
Bir düşünürün dediği gibi;
''YASALARA SAYGI DUYULMASINI İSTİYSANIZSAYGI DUYULACAK YASALAR YAPMALISINIZ''
Bizler ancak kendi partimizden cemaatimizden düşüncemizden olanlara saygı duymaya başlayalı fikrende ,ruhende, kalbende bölündük üzüldük üzmeye de kırmaya da devam ediyoruz.
BİZE DAHA ÇOOOK KANUN LAZIM.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.