HACILAR’DAN - HOLLANDAYA BAŞARI HİKAYESİ

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2017 - 12:34, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3013+ kez okundu.
 

HACILAR’DAN - HOLLANDAYA BAŞARI HİKAYESİ

Hacılar'lı Bakır Ailesinin en büyük ferdi olan Uğur Bakır 1992
Hacılar'lı Bakır Ailesinin en büyük ferdi olan Uğur Bakır 1992 yılında Hacılardan Hollanda'ya giderek gıda toptancılığı ile başladığı ticaret faaliyetlerine 2004 yılında İzmir'de ailenin en küçük ferdi olan kardeşi Mehmet Bakır'la Ünbak Dış Ticaret'i kurarak başta Hollanda olmak üzere; İngiltere, İsveç, gibi çeşitli Avrupa ülkelerinin yanında Moğolistan'a Türk menşeili gıda ürünleri ihraç ederek pazar ağını genişletti. Uğur Bakır; 1992 yılında Hollanda'ya çalışmak için gittim. Hollanda'da bir gıda firmasında alım satım müdürlüğü yaptım. Daha sonra İzmir'de kardeşim Mehmet'le tedarik ve organizasyon sürecini Türkiye'den yapmak üzere 2004 yılında Ünbak Dış Ticaret'i kurduk. Firmamıza yurt dışından gelen talepler doğrultusunda gıda ihracatına başladık. Yerli üreticiden temin ettiğimiz tüketime hazır gıdaların yanında kendi markamızı oluşturmak adına gerekli ar-ge çalışmalarını yaptık ve fason üretimlerimiz için üreticilerimizle iş birliğine girdik, böylece Tazeden markası doğmuş oldu. Markamızın ürünleri arasında konserve, salamura, kuruyemiş, baharat, kurutulmuş sebzeler gibi farklı ürünler bulunmakta. Öncelikli amacımız marka yaratmak dışında ülkemize ait değerleri yurt dışında bir Türk markası olarak sürdürülebilir hale getirmektir.Hollanda yaşamını sürdüren Uğur Bakır sosyal ve kültürel anlamda ikinci memleketimizde Hollanda oldu. Çocuklarımız okul hayatı sonrasında, millet vekili, doktor, polis, hakim savcı ve belediye başkanı olmuşlar, futbol kulüplerinde top koşturan sporcularımız var yani tamamen burasına entegre olduk. Her ne kadar Vatan özlemi çekiyor olsak da bu geçen zamandan ve yerleşik düzenden sonra Hollanda'dan kesin dönüşümüz zor gibi görünüyor. Bize bunun gururunu yaşamak ve Ülkemizi en iyi şekilde sosyal, kültürel ve ticari hayatta temsil etmek kalıyor. Her yıl Ülkemize, şehrimize ve özelliklede Hacılara gelerek dostlarımızla hasret gidermekteyiz çocuklarımızın ana vatanları ile bağlarını koparmamaları için çaba sarf etmekteyiz dedi
Hacılar'lı Bakır Ailesinin en büyük ferdi olan Uğur Bakır 1992

Hacılar'lı Bakır Ailesinin en büyük ferdi olan Uğur Bakır 1992 yılında Hacılardan Hollanda'ya giderek gıda toptancılığı ile başladığı ticaret faaliyetlerine 2004 yılında İzmir'de ailenin en küçük ferdi olan kardeşi Mehmet Bakır'la Ünbak Dış Ticaret'i kurarak başta Hollanda olmak üzere; İngiltere, İsveç, gibi çeşitli Avrupa ülkelerinin yanında Moğolistan'a Türk menşeili gıda ürünleri ihraç ederek pazar ağını genişletti.
Uğur Bakır; 1992 yılında Hollanda'ya çalışmak için gittim. Hollanda'da bir gıda firmasında alım satım müdürlüğü yaptım. Daha sonra İzmir'de kardeşim Mehmet'le tedarik ve organizasyon sürecini Türkiye'den yapmak üzere 2004 yılında Ünbak Dış Ticaret'i kurduk. Firmamıza yurt dışından gelen talepler doğrultusunda gıda ihracatına başladık. Yerli üreticiden temin ettiğimiz tüketime hazır gıdaların yanında kendi markamızı oluşturmak adına gerekli ar-ge çalışmalarını yaptık ve fason üretimlerimiz için üreticilerimizle iş birliğine girdik, böylece Tazeden markası doğmuş oldu. Markamızın ürünleri arasında konserve, salamura, kuruyemiş, baharat, kurutulmuş sebzeler gibi farklı ürünler bulunmakta. Öncelikli amacımız marka yaratmak dışında ülkemize ait değerleri yurt dışında bir Türk markası olarak sürdürülebilir hale getirmektir.
Hollanda yaşamını sürdüren Uğur Bakır sosyal ve kültürel anlamda ikinci memleketimizde Hollanda oldu. Çocuklarımız okul hayatı sonrasında, millet vekili, doktor, polis, hakim savcı ve belediye başkanı olmuşlar, futbol kulüplerinde top koşturan sporcularımız var yani tamamen burasına entegre olduk. Her ne kadar Vatan özlemi çekiyor olsak da bu geçen zamandan ve yerleşik düzenden sonra Hollanda'dan kesin dönüşümüz zor gibi görünüyor. Bize bunun gururunu yaşamak ve Ülkemizi en iyi şekilde sosyal, kültürel ve ticari hayatta temsil etmek kalıyor.
Her yıl Ülkemize, şehrimize ve özelliklede Hacılara gelerek dostlarımızla hasret gidermekteyiz çocuklarımızın ana vatanları ile bağlarını koparmamaları için çaba sarf etmekteyiz dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.