HÜRMETÇİ SAZLIĞINDA GÖRSEL ŞÖLEN

Kültür 23.05.2022 - 11:36, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1546+ kez okundu.
 

HÜRMETÇİ SAZLIĞINDA GÖRSEL ŞÖLEN

Avrupa, Asya ve Afrika kuş göç yolu üzerinde bulunan ve bünyesinde bulundurduğu geniş sulak
Ramsar kriterlerine göre Uluslararası öneme sahip sulak alan olarak ilan edilen Hürmetçi sazlığında her yıl düzenli olarak Afrika’nın kuzey bölgelerinden Ülkemize gelen leylekler, uğrak yeri olan Hürmetçi Sazlığına ulaştılar. Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan bölgenin turistik açıdan ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, fotoğraf tutkunlarını bölgeye davet etti. Avrupa, Asya ve Afrika kuş göç yolu üzerinde bulunan ve bünyesinde bulundurduğu geniş sulak alan ile de büyük akbalıkçıl, gri balıkçıl, küçük kuğu, ötücü kuğu, angıt, suna, yeşilbaş ördek, kılkuyruk, saz tavuğu, sakarmeke, saz delicesi, uzun bacak, küçük balaban, kaşıkçı, leylek, sığırcık, kırlangıç, tepeli toygar, ibibik, Avrupa arı kuşu, akkuyruk sallayan, yalıçapkını, serçe ve saksağan gibi birçok kuş türünü barındıran Hürmetçi Sazlığı, kuzey Afrika’dan gelen birçok leyleğe de ev sahipliği yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Hürmetçi sazlığında mola veren leylekler daha önceden yaptıkları yuvalarında görüntülendi. Hürmetçi Sazlığı’nın sulak alanında beslenen leylekler mola sürelerinde yuvalarının onarımı ve yavrularıyla da ilgileniyorlar. Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan’da tarım ve hayvancılık bölgesi olan Hürmetçinin doğal güzelliklerini keşfetmek için fotoğraf sanatçılarını ve vatandaşları bölgeye davet etti. Özdoğan, tarım alanın dışında gerek yılkı atları gerekse çeşitli kuşlara ev sahipliği yapan Hürmetçi sazlığının görülmeye değer bir yer olduğunu bu bölgede yapılan çalışmalarla ilginin daha da arttığını kaydetti.
Avrupa, Asya ve Afrika kuş göç yolu üzerinde bulunan ve bünyesinde bulundurduğu geniş sulak

Ramsar kriterlerine göre Uluslararası öneme sahip sulak alan olarak ilan edilen Hürmetçi sazlığında her yıl düzenli olarak Afrika’nın kuzey bölgelerinden Ülkemize gelen leylekler, uğrak yeri olan Hürmetçi Sazlığına ulaştılar. Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan bölgenin turistik açıdan ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, fotoğraf tutkunlarını bölgeye davet etti.

Avrupa, Asya ve Afrika kuş göç yolu üzerinde bulunan ve bünyesinde bulundurduğu geniş sulak alan ile de büyük akbalıkçıl, gri balıkçıl, küçük kuğu, ötücü kuğu, angıt, suna, yeşilbaş ördek, kılkuyruk, saz tavuğu, sakarmeke, saz delicesi, uzun bacak, küçük balaban, kaşıkçı, leylek, sığırcık, kırlangıç, tepeli toygar, ibibik, Avrupa arı kuşu, akkuyruk sallayan, yalıçapkını, serçe ve saksağan gibi birçok kuş türünü barındıran Hürmetçi Sazlığı, kuzey Afrika’dan gelen birçok leyleğe de ev sahipliği yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Hürmetçi sazlığında mola veren leylekler daha önceden yaptıkları yuvalarında görüntülendi.

Hürmetçi Sazlığı’nın sulak alanında beslenen leylekler mola sürelerinde yuvalarının onarımı ve yavrularıyla da ilgileniyorlar. Hacılar Belediye Başkanı Av. Bilal Özdoğan’da tarım ve hayvancılık bölgesi olan Hürmetçinin doğal güzelliklerini keşfetmek için fotoğraf sanatçılarını ve vatandaşları bölgeye davet etti. Özdoğan, tarım alanın dışında gerek yılkı atları gerekse çeşitli kuşlara ev sahipliği yapan Hürmetçi sazlığının görülmeye değer bir yer olduğunu bu bölgede yapılan çalışmalarla ilginin daha da arttığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.