HACILAR’DA İTİKAFA GİRİLEN CAMİLER BELİRLENDİ

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2022 - 18:59, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2630+ kez okundu.
 

HACILAR’DA İTİKAFA GİRİLEN CAMİLER BELİRLENDİ

İtikaf nedir sorusunun yanıtı kelimenin kökü olan akf sözünden geçmektedir.
TİKAFA GİRMEK NE DEMEK? İtikaf nedir sorusunun yanıtı kelimenin kökü olan akf sözünden geçmektedir. Kelimenin anlamı "hapsolmak, alıkoymak, bir yere yerleşmek, oraya bağlanıp kalmak" şeklindedir. Bu kelime, fıkıh terimi olarak kişinin kendini dünyevi işlerden uzak tutarak ibadet amacıyla bir müddet camide kalmasını ifade eder. İtikafa giren kişiye mutekif veya akif denir. Akıl sağlığı yerinde olan ve ergenlik çağına gelmiş her Müslüman itikafa girebilir. İtikafa beş vakit namaz kılınan bir mescitte veya camide girilmesi gerekir.    İTİKAFA  GİRİLEN CAMİLER        HACILAR  BEĞENDİK CAMİİ BEĞENDİK MAHALLESİ ŞHT. RÜŞTÜ BAYRAM CADDE NO: 330 HACILAR / KAYSERİ   HACILAR HACI MEHMET ÇELİK                        KARPUZSEKİSİ MAHALLESİ           KARPUZSEKİSİ YENİ KÖY YERLEŞİMİ            SOKAK NO: 237 HACILAR / KAYSERİ         HACILAR      KAYSERİ ORGANİZE    SANAYİ BÖLGESİ   FEVZİ MERCAN CAMİİ         KARPUZSEKİSİ MAHALLESİ 24 CADDE           NO: 47 HACILAR / KAYSERİ                                           HACILAR       KUBA CAMİİ     BEĞENDİK MAHALLESİ ZEYNEP KAYA CADDE NO: 87 A HACILAR / KAYSERİ         HACILAR     MÜFTÜ NECMETTİN NURSAÇAN C.  YENİ MAHALLESİ GÜL SOKAK NO: 1 HACILAR / KAYSERİ      
İtikaf nedir sorusunun yanıtı kelimenin kökü olan akf sözünden geçmektedir.

TİKAFA GİRMEK NE DEMEK?

İtikaf nedir sorusunun yanıtı kelimenin kökü olan akf sözünden geçmektedir. Kelimenin anlamı "hapsolmak, alıkoymak, bir yere yerleşmek, oraya bağlanıp kalmak" şeklindedir. Bu kelime, fıkıh terimi olarak kişinin kendini dünyevi işlerden uzak tutarak ibadet amacıyla bir müddet camide kalmasını ifade eder. İtikafa giren kişiye mutekif veya akif denir. Akıl sağlığı yerinde olan ve ergenlik çağına gelmiş her Müslüman itikafa girebilir. İtikafa beş vakit namaz kılınan bir mescitte veya camide girilmesi gerekir.

 

 İTİKAFA  GİRİLEN CAMİLER

    

 

HACILAR

 BEĞENDİK CAMİİ

BEĞENDİK MAHALLESİ ŞHT. RÜŞTÜ BAYRAM CADDE NO: 330 HACILAR / KAYSERİ

 

HACILAR

HACI MEHMET ÇELİK             

 

        KARPUZSEKİSİ MAHALLESİ  

        KARPUZSEKİSİ YENİ KÖY YERLEŞİMİ   

        SOKAK NO: 237 HACILAR / KAYSERİ

 

 

 

 

HACILAR

 

   KAYSERİ ORGANİZE    SANAYİ BÖLGESİ   FEVZİ MERCAN CAMİİ

        KARPUZSEKİSİ MAHALLESİ 24 CADDE  

        NO: 47 HACILAR / KAYSERİ

 

                                  

 

 

 HACILAR

 

 

 

KUBA CAMİİ

 

 

BEĞENDİK MAHALLESİ ZEYNEP KAYA CADDE NO: 87 A HACILAR / KAYSERİ

 

 

 

 

HACILAR

 

 

MÜFTÜ NECMETTİN NURSAÇAN C.

 YENİ MAHALLESİ GÜL SOKAK NO: 1 HACILAR / KAYSERİ

 

   
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.