CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Gündem 07.10.2019 - 17:52, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1290+ kez okundu.
 

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan,
  Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen öğle yemeğinde, din görevlileri ile buluştu. Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlen programa, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Müftü Vekili ve İncesu Müftüsü Yaşar Bolat, ilçede görev yapan din görevlileri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven “Camilerimize daha fazla rağbeti artırabilecek ve iki camiye de eşit uzaklıkta olan cemaatin hatta uzak olan cemaatin bizim camimize gelmesini sağlamak için ne yapabiliriz? Cemaatimiz fazlalaştırmak için nereler yapabiliriz? Bu hafta da özellikle Türkiye genelinde farklı uygulamalar yapan imamlarımızın paylaşımlarını az çok görüyorsunuz. Yani camilerine gençleri çeken camilerinde bir takım sosyal ve kültürel faaliyetler yürüterek insanlara farkındalık oluşturan imamlarımız, din görevlilerimiz bulunmakta. Bütün bunlarla birlikte aslında bizde bu haftaları birer vesile edinerek halkımıza caminin ve cemaatle namaz kılmanın önemiyle camilerde görev yapan din görevlilerimizi toplum içerisindeki değerlerini kendilerine olan güvenirliliklerini ve saygılarını artırma hususunda çalışmalar yapmamız gerekiyor. “dedi.
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan,

 

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen öğle yemeğinde, din görevlileri ile buluştu.

Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlen programa, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar Müftü Vekili ve İncesu Müftüsü Yaşar Bolat, ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven “Camilerimize daha fazla rağbeti artırabilecek ve iki camiye de eşit uzaklıkta olan cemaatin hatta uzak olan cemaatin bizim camimize gelmesini sağlamak için ne yapabiliriz? Cemaatimiz fazlalaştırmak için nereler yapabiliriz? Bu hafta da özellikle Türkiye genelinde farklı uygulamalar yapan imamlarımızın paylaşımlarını az çok görüyorsunuz. Yani camilerine gençleri çeken camilerinde bir takım sosyal ve kültürel faaliyetler yürüterek insanlara farkındalık oluşturan imamlarımız, din görevlilerimiz bulunmakta. Bütün bunlarla birlikte aslında bizde bu haftaları birer vesile edinerek halkımıza caminin ve cemaatle namaz kılmanın önemiyle camilerde görev yapan din görevlilerimizi toplum içerisindeki değerlerini kendilerine olan güvenirliliklerini ve saygılarını artırma hususunda çalışmalar yapmamız gerekiyor. “dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.