HACILAR SİYASETİNDE DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Yerel seçimler sonrası yeniden şekillenen siyasetten Hacılar’da nasibini alıyor. İlk olarak seçimleri çok az bir farkla kaybeden Yeniden Refah Partisi İlçe başkanı değişti . Değişimden  İlçe başkanı Kurtuluş Yıldırım'ın Belediye Başkan adayı olan Bünyamin Geçgil’in adaylığına karşı çıkması ve az bir oyla kaybedilen seçim yenilgisinde payı olduğu yönündeki kanaat etkili oldu.

 Seçim sonrası YRP il yönetiminde bulunan Belediye Başkan adayı Bünyamin Geçgil'in tavsiyesi ile  Hacılar Belediyesi meclis üyesi Mükremin Aysu İlçe başkanı olarak atandı. İlçe yönetiminde ki  yeniden yapılanmadan sonra, yakın zamanda yeniden düzenlenen İlçe binasının açılışında bir gövde gösterisi yapılması beklenmekte. 

Saadet Partisinde değişimin olacağını 15 gün önceden yazmıştık . İl başkanlığı görevine Erdal Altun'un atanmasının sonra ilçede daha güçlü ve etkili bir teşkilat kurmak için yapılan çalışmada, İlçe Başkanlığı görevine Tansel Tuğrul atandı. Saadet partisinde yapılacak kongrede Mahmut Arıkan'ın Genel Başkan seçilmesi ile Kayseri teşkilatlarının yükü daha da artacak. Bakalım Hacılar'da Saadet partisi için çalışanlar canla başla ellerini taşın altına koyacaklar mı? Yoksa perde arkasında mı  kalacaklar .

 AK Parti yapılan yerel  seçimlerde beklenenin çok altında bir oy aldı .Kayseri geneline bakılınca alınan oy ortalamanın üzerinde ama İlçe başkanı Ahmet Övüç'ün aday belirleme sürecinde mevcut Başkan Bilal Özdoğan'ın değişmesi gerektiği konusundaki  tavrı herkes tarafından bilinmekte . Ama genel merkez seçimini Özdoğan'dan yana kullandı. Bilal Özdoğan yeniden aday oldu ve bıçak sırtı seçildi. 
  Ak parti İlçe başkanı Övüç, Özdoğan’ın adaylığına karşı çıksa da seçimin kazanılması için canla başla çalıştı ve seçimin kazanılmasında etkisi yabana atılamaz. Ama bundan sonraki süreçte çok olağan üstü bir durum meydana gelmezse, Ahmet Övüç'ün İlçe başkanlığını bırakması kesin gibi görünmekte. Övüç İlçe Başkanlığı görevinden ayrılsa da Hacılar siyasetinin geleceğinde etkili olacak isimlerden biri olacaktır. İl yönetiminde görev alması ve Hacılar'dan  sorumlu olması hiçte süpriz olmaz .  Övüç sonrası mevcut yönetimden biri İlçe başkanımı olacak yoksa dışarıdan bir aday mı gelecek merakla beklenmekte.

Milliyetçi Hareket Partisinde Mevcut Başkan Mustafa Baloğlu görevine devam eden İlçe başkanı. İleriye dönük herhangi gelişme beklenmesede il yönetimi içerisinde bulunan bazı Hacılarlıların gelecek döneme yönelik hesapları olduğu ve sahalarda çalışmalar yaptıkları iddia edilmekte .İlçede gerçekleştirilen bir programda bu kutuplaşma açıkça görüldü . Yakın zamanda bir değişim görülmesede yine de sürprizler olabilir.

 

Ahmet TANDOĞAN