Özkaya, “Hollanda İle Ticari İlişkilerimizi Daha da Geliştireceğiz”

Ekonomi 02.07.2018 - 08:44, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2831+ kez okundu.
 

Özkaya, “Hollanda İle Ticari İlişkilerimizi Daha da Geliştireceğiz”

KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını belirterek,
    Hollanda Türk Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre ve beraberindeki heyetle birlikte Kayseri Ticaret Odasını ziyaret etti. Ziyarete KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Burada konuşan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını belirterek, “3 milyar 8 yüz milyon dolarlık ihracat yaptığımız, 3 milyar 7 yüz milyon dolarlıkta ithalat yaptığımız karşılıklı ilişkilerimizin yoğun olduğu bir ülke.  Tabii Hollanda ile ilişkilerimiz sadece ticari değil, Hollanda ile bizim yatırımcı insanlarımız var. Nüfusun yaklaşık yüzde 2,5’u da Türk asıllı olduğunu, yine Hollanda parlamentosunda 8’e yakında Türk asıllı milletvekili olduğunu biliyoruz” dedi. Hollanda ile Türkiye’nin ciddi manada turizm ilişkileri olduğuna da değinen Özkaya, “2017 yılı rakamlarına göre 800 bine yakın Hollandalı turisti Türkiye’de misafir ettiğimizi biliyoruz. Bu yıl yüzde 10-15’lik bir artış olacağı söyleniyor. Hollanda ile bu tür ilişkilerimiz varken, Kayseri’den de bizim 30’a yakın firmamız Hollanda’ya ihracat yapmakta, bir o kadar firmamızda Hollanda’dan ithalat yapmaktadır. Bizim ihracatımız yıllık 20 ile 25 milyon dolar arasında değişmektedir. Alt kalemlerine baktığımız zamanda alüminyum, demir çelik, elektrikli ev aletleri ve mobilya grubundan oluştuğunu görmekteyiz. Tabii burada asıl olan bu ilişkilerin daha iyi sürdürülebilirliği. İnşallah bu görüşmelerin ön ayak olacağını düşünüyorum” diye konuştu. KTO Başkanı Gülsoy ise ülkeler arasında bir takım siyasi sıkıntılar olsa da bunun ticareti asla engellememesi gerektiğini, onun için bu tür ziyaretlerin ve ikili ilişkilerin son derece önemli olduğunu söyledi. Son 4 yılda Hollanda ile dış ticaretin artarak devam ettiğini, ihracat ve ithalatın dengeli bir şekilde yürüdüğünü dile getiren Gülsoy, “Amacımız bu rakamları daha da artırmaktır. Yaşanan ticaret savaşları içerinde bizde yerimizi alıp, Hollanda ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri ile çok daha yakın ilişkiler kurarak ticaretimizi artırmak amacındayız. İnşallah önümüzdeki süreçte karşılıklı bilgi akışını sağlayarak, birbirimizi daha yakından tanıyarak iş ortaklığımızı daha da artırırız diye düşünüyorum” dedi. Hollanda'nın Türklerin yoğunlukta olduğu ülkelerin başında geldiğine dikkat çeken Hollanda Türk Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre, Hollanda'da şu an üçüncü, dördüncü neslin yetiştiğini belirtti. Birinci ve ikinci neslin yatırımlarını memleketine yaptığını anlatan Emre, şunları kaydetti; "Yeni yetişen nesil Türkiye'ye yabancı. Orada doğup büyüdüler. Bu nesil daha çok dedeleri, babaları öldükleri zaman miraslarını satıp parasını yaşadıkları ülkeye transfer ediyorlar. Buna tedbirler getirmemiz lazım. Hollanda'daki yeni nesli Türkiye'deki ekonomik hayatla bağdaştırmalıyız. Onlar da ülkeye yatırımlarına devam etsinler. Yoksa hem bir nesli kaybedeceğiz hem de ekonomik değerler ülkeden çıkacak”  
KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını belirterek,

 

 

Hollanda Türk Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre ve beraberindeki heyetle birlikte Kayseri Ticaret Odasını ziyaret etti. Ziyarete KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuzbaş ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Burada konuşan KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını belirterek, “3 milyar 8 yüz milyon dolarlık ihracat yaptığımız, 3 milyar 7 yüz milyon dolarlıkta ithalat yaptığımız karşılıklı ilişkilerimizin yoğun olduğu bir ülke.  Tabii Hollanda ile ilişkilerimiz sadece ticari değil, Hollanda ile bizim yatırımcı insanlarımız var. Nüfusun yaklaşık yüzde 2,5’u da Türk asıllı olduğunu, yine Hollanda parlamentosunda 8’e yakında Türk asıllı milletvekili olduğunu biliyoruz” dedi.

Hollanda ile Türkiye’nin ciddi manada turizm ilişkileri olduğuna da değinen Özkaya, “2017 yılı rakamlarına göre 800 bine yakın Hollandalı turisti Türkiye’de misafir ettiğimizi biliyoruz. Bu yıl yüzde 10-15’lik bir artış olacağı söyleniyor. Hollanda ile bu tür ilişkilerimiz varken, Kayseri’den de bizim 30’a yakın firmamız Hollanda’ya ihracat yapmakta, bir o kadar firmamızda Hollanda’dan ithalat yapmaktadır. Bizim ihracatımız yıllık 20 ile 25 milyon dolar arasında değişmektedir. Alt kalemlerine baktığımız zamanda alüminyum, demir çelik, elektrikli ev aletleri ve mobilya grubundan oluştuğunu görmekteyiz. Tabii burada asıl olan bu ilişkilerin daha iyi sürdürülebilirliği. İnşallah bu görüşmelerin ön ayak olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
KTO Başkanı Gülsoy ise ülkeler arasında bir takım siyasi sıkıntılar olsa da bunun ticareti asla engellememesi gerektiğini, onun için bu tür ziyaretlerin ve ikili ilişkilerin son derece önemli olduğunu söyledi.

Son 4 yılda Hollanda ile dış ticaretin artarak devam ettiğini, ihracat ve ithalatın dengeli bir şekilde yürüdüğünü dile getiren Gülsoy, “Amacımız bu rakamları daha da artırmaktır. Yaşanan ticaret savaşları içerinde bizde yerimizi alıp, Hollanda ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri ile çok daha yakın ilişkiler kurarak ticaretimizi artırmak amacındayız. İnşallah önümüzdeki süreçte karşılıklı bilgi akışını sağlayarak, birbirimizi daha yakından tanıyarak iş ortaklığımızı daha da artırırız diye düşünüyorum” dedi.

Hollanda'nın Türklerin yoğunlukta olduğu ülkelerin başında geldiğine dikkat çeken Hollanda Türk Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre, Hollanda'da şu an üçüncü, dördüncü neslin yetiştiğini belirtti.

Birinci ve ikinci neslin yatırımlarını memleketine yaptığını anlatan Emre, şunları kaydetti; "Yeni yetişen nesil Türkiye'ye yabancı. Orada doğup büyüdüler. Bu nesil daha çok dedeleri, babaları öldükleri zaman miraslarını satıp parasını yaşadıkları ülkeye transfer ediyorlar. Buna tedbirler getirmemiz lazım. Hollanda'daki yeni nesli Türkiye'deki ekonomik hayatla bağdaştırmalıyız. Onlar da ülkeye yatırımlarına devam etsinler. Yoksa hem bir nesli kaybedeceğiz hem de ekonomik değerler ülkeden çıkacak”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.