KULKULOĞLU GUANTANAMO’DA

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2015 - 19:20, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3430+ kez okundu.
 

KULKULOĞLU GUANTANAMO’DA

Kulkuloğlu, öncesinde Waşhington dışındaki Fort Meade Askeri Üssü’nde Abdulhadi el-Iraki’nin duruşmasını izledi.
CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Meseleler Komitesi Başkan Yardımcısı olarak komite başkanı Portekizli Parlamenter Isabel Santos ile birlikte ABD’nin Küba’daki Guantanamo Askeri Üssü’ne girdi. Kulkuloğlu, öncesinde Waşhington dışındaki Fort Meade Askeri Üssü’nde Abdulhadi el-Iraki’nin duruşmasını izledi. ‘AGİT ABD’YE DESTEK OLMALI’ El Iraki, Türkiye-ABD işbirliğinin sonucu, Ekim 2006’da Türkiye’de yakalanmıştı. El Iraki’nin Irak El Kaidesi’nin lideri olması bekleniyordu. Guantanamo’ya ilişkin gözlemlerini raporda detaylandıran Kulkuloğlu ve Santos’un mahkumlarla görüşmesine ise izin verilmemiş. Raporda, “ABD hükümetinin tesisi kapatmak taahhüdünü takdir ediyoruz, fakat ABD bunu tek başına başaramaz. Komisyon olarak AGİT üyesi ülkelere ‘Tesisin mümkün olduğunca çabuk kapatılması ve tutukluların yeniden iskanı için ABD’ye destek olmaları’ çağrısı yapıyoruz” denildi.     
Kulkuloğlu, öncesinde Waşhington dışındaki Fort Meade Askeri Üssü’nde Abdulhadi el-Iraki’nin duruşmasını izledi.

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi Demokrasi, İnsan Hakları ve İnsani Meseleler Komitesi Başkan Yardımcısı olarak komite başkanı Portekizli Parlamenter Isabel Santos ile birlikte ABD’nin Küba’daki Guantanamo Askeri Üssü’ne girdi.

Kulkuloğlu, öncesinde Waşhington dışındaki Fort Meade Askeri Üssü’nde Abdulhadi el-Iraki’nin duruşmasını izledi.

‘AGİT ABD’YE DESTEK OLMALI’

El Iraki, Türkiye-ABD işbirliğinin sonucu, Ekim 2006’da Türkiye’de yakalanmıştı. El Iraki’nin Irak El Kaidesi’nin lideri olması bekleniyordu. Guantanamo’ya ilişkin gözlemlerini raporda detaylandıran Kulkuloğlu ve Santos’un mahkumlarla görüşmesine ise izin verilmemiş. Raporda, “ABD hükümetinin tesisi kapatmak taahhüdünü takdir ediyoruz, fakat ABD bunu tek başına başaramaz. Komisyon olarak AGİT üyesi ülkelere ‘Tesisin mümkün olduğunca çabuk kapatılması ve tutukluların yeniden iskanı için ABD’ye destek olmaları’ çağrısı yapıyoruz” denildi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.