KİLİM MOBİLYA , SAVUNMAYA BALİSTİK MOBİLYA ÜRETECEK

13.06.2019 - 08:04, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3298+ kez okundu.
 

KİLİM MOBİLYA , SAVUNMAYA BALİSTİK MOBİLYA ÜRETECEK

Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından olan Kilim Mobilya
DÜNYA Gazetesi Osman KILIÇ’ın haberine göre Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından olan Kilim Mobilya, Ar-Ge yatırımları ile mobilyada akıllı ürün üretimine odaklandı. Kayseri’de 90 bin metre kare kapalı, 215 bin metrekare açık alanda üretim yapan Kilim Mobilya’nın Türkiye genelinde 155 franchising ve 3 şube ile birlikte 158 mağazası bulunuyor.Yurt dışında ise 30 franchising ve 100 satış noktasıyla müşterilerine ulaşan firma , şimdilerde Ar-Ge yatırımlarına ağırlık vererek fonksinoyel mobilya üretimine yöneldi. Firmanın Kayseri’de ki üretim tesisleri, mağazaları ve Ar-Ge Merkezi hakkında bilgi veren Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü YAYLA,30 kişinin istihdam edildiği Ar-Ge Merkezinde savunma sanayiine yönelik ürünler başta olmak üzere birçok proje üzerine çalışıldığını söyledi. Özellikle sınırdaki askeri personele yönelik kurşuna dayanıklı ve da hafif mobilya üretmek istediklerini anlatan Yayla “Kurşungeçirmez Mobilya üreteceğiz. Askerler bunu hem savunmada hemde mobilya olarak kullanacak. Dünyada bu teknolojinin örneği yok. Ar-Ge Merkezimizde bu proje üzerine çalışıyor. Bu mobilyaları sadece ülkemizin savunma sanayisine satmak istiyoruz. Bakanlıkla da görüştük” dedi. Merkezi’ndeki çalışan sayısını da 50’ye çıkaracaklarını söyledi. Yayla, Ar-Ge’ de bekleyen 5 projeleri olduğunu,ileride insan hayatını kolaylaştıran akıllı ürünler üreteceklerini kaydetti. İnsan sağlığına yararlı ürünler üretmeye önem verdiklerini, E-0 belgesine sahip ilk mobilya markası olduklarını dile getiren Yayla,daha çok çocuk mobilyalarını nitelendirmek için kullanılan bu belgeyle tüm mobilyalarda bu sağlıklı teknolojiyi kullandıklarını söyledi “36 BİN MOBİLYA ÜRETİCİSİ ARASINDA İLK 10’DA YER ALIYORUZ” Kuruşu 1976 yılıns dayanan ve üretim kapasitesinde ikinci konumda olan Kilim Mobilya’nın değişim ve hızlı sembolize eden yeni logosunun da kullanılmaya başladığını dile getiren Yayla,”Mobilya sektöründe 36 bin üretici var ve bunların 16 binide ihracatçı olarak yer alıyor.36 bin mobilya üreticisi arasında ilk 10’sa yer alıyoruz” dedi. 12 mağaza açarak 120 kişiye istihdam sağlayacaklar Şükrü Yayla, ileride 12 yeni franchise noktası açarak 120 kişiye daha istihdam sağlamayı planladıklarını söyledi. İKEA’ya da Üretim Yapıyor Yayla,”İKEA ‘nın bazı mobilyalarının da Kilim’de üretildiğini belirterek, “İKEA’nın yanında yerli rakiplerimize de üretim yapıyoruz. “ dedi.
Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından olan Kilim Mobilya

DÜNYA Gazetesi Osman KILIÇ’ın haberine göre Türkiye’nin önde gelen mobilya markalarından olan Kilim Mobilya, Ar-Ge yatırımları ile mobilyada akıllı ürün üretimine odaklandı. Kayseri’de 90 bin metre kare kapalı, 215 bin metrekare açık alanda üretim yapan Kilim Mobilya’nın Türkiye genelinde 155 franchising ve 3 şube ile birlikte 158 mağazası bulunuyor.Yurt dışında ise 30 franchising ve 100 satış noktasıyla müşterilerine ulaşan firma , şimdilerde Ar-Ge yatırımlarına ağırlık vererek fonksinoyel mobilya üretimine yöneldi.
Firmanın Kayseri’de ki üretim tesisleri, mağazaları ve Ar-Ge Merkezi hakkında bilgi veren Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü YAYLA,30 kişinin istihdam edildiği Ar-Ge Merkezinde savunma sanayiine yönelik ürünler başta olmak üzere birçok proje üzerine çalışıldığını söyledi. Özellikle sınırdaki askeri personele yönelik kurşuna dayanıklı ve da hafif mobilya üretmek istediklerini anlatan Yayla “Kurşungeçirmez Mobilya üreteceğiz. Askerler bunu hem savunmada hemde mobilya olarak kullanacak. Dünyada bu teknolojinin örneği yok. Ar-Ge Merkezimizde bu proje üzerine çalışıyor. Bu mobilyaları sadece ülkemizin savunma sanayisine satmak istiyoruz. Bakanlıkla da görüştük” dedi.
Merkezi’ndeki çalışan sayısını da 50’ye çıkaracaklarını söyledi. Yayla, Ar-Ge’ de bekleyen 5 projeleri olduğunu,ileride insan hayatını kolaylaştıran akıllı ürünler üreteceklerini kaydetti. İnsan sağlığına yararlı ürünler üretmeye önem verdiklerini, E-0 belgesine sahip ilk mobilya markası olduklarını dile getiren Yayla,daha çok çocuk mobilyalarını nitelendirmek için kullanılan bu belgeyle tüm mobilyalarda bu sağlıklı teknolojiyi kullandıklarını söyledi
“36 BİN MOBİLYA ÜRETİCİSİ ARASINDA İLK 10’DA YER ALIYORUZ”
Kuruşu 1976 yılıns dayanan ve üretim kapasitesinde ikinci konumda olan Kilim Mobilya’nın değişim ve hızlı sembolize eden yeni logosunun da kullanılmaya başladığını dile getiren Yayla,”Mobilya sektöründe 36 bin üretici var ve bunların 16 binide ihracatçı olarak yer alıyor.36 bin mobilya üreticisi arasında ilk 10’sa yer alıyoruz” dedi.
12 mağaza açarak 120 kişiye istihdam sağlayacaklar
Şükrü Yayla, ileride 12 yeni franchise noktası açarak 120 kişiye daha istihdam sağlamayı planladıklarını söyledi.
İKEA’ya da Üretim Yapıyor
Yayla,”İKEA ‘nın bazı mobilyalarının da Kilim’de üretildiğini belirterek, “İKEA’nın yanında yerli rakiplerimize de üretim yapıyoruz. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.