KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN'IN EKONOMİK GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.04.2017 - 17:45, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2153+ kez okundu.
 

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR NURSAÇAN'IN EKONOMİK GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

1200 civarında fabrika ve 65 bin üzerinde çalışan bulunan Kayseri OSB ülkemizin sanayileşmesi ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasında büyük katkı sağlamıştır.
  1200 civarında fabrika ve 65 bin üzerinde çalışan bulunan Kayseri OSB ülkemizin sanayileşmesi ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasında büyük katkı sağlamıştır. Son aylarda gözlemlenen ekonomik iyileşmenin ve istikrarın kalıcı kılınmasında hepimize önemli görevler düşmektedir. Bilindiği üzere içerisinde bulunduğumuz coğrafya, dünyanın en karmaşık, en zor ve en çetin coğrafyasıdır. Dünyaya baktığımızda alışılagelmiş küresel sistemde ciddi değişikliklerin yaşandığını görüyoruz. Güçlü bildiğimiz ekonomiler sallanıyor, güçlü görülen yapılar tek tek yıkılıyor. Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı bu süreçleri yerinde ve zamanında değerlendirmeliyiz. Sadece üretmek değil katma değerli ürünlere yönelmek gerekmektedir. Kayseri OSB'de 2017 yılı Mart ayı elektrik tüketiminde % 2.2 ve doğalgaz tüketiminde ise % 19.8'lik bir artış gözlemlenmektedir. Elektrik ve doğalgaz tüketiminin artmış olması üretiminde arttığının bir göstergesidir. Türkiye'nin 2017 yılı ilk 3 aylık ihracat rakamlarına bakıldığında ise gözlemlenen artışla berber ilerleyen günlerde ülke ekonomisinin olumlu gelişmeler göstereceğine, bu gelişmelerinde sanayimize ve üretimimize ivme kazandıracağına inanıyoruz. Bu çerçevede; Ülke olarak, yüksek milli değerlere sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olmak en önemli hedefimiz olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın “Büyük Türkiye” hedefi ile ortaya koyduğu 2023 hedefleri, Ülkemizin gerçekten hak ettiği, ulaşması gereken bir hedeftir. Sanayiciler olarak bizler; Bu hedeflerin gerçekleştirmesi yatırım hamlelerini devam ettirmeli, güven, istikrar ve ekonomik refahın devamlılığının sağlanması, çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz...
1200 civarında fabrika ve 65 bin üzerinde çalışan bulunan Kayseri OSB ülkemizin sanayileşmesi ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasında büyük katkı sağlamıştır.

 

1200 civarında fabrika ve 65 bin üzerinde çalışan bulunan Kayseri OSB ülkemizin sanayileşmesi ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasında büyük katkı sağlamıştır. Son aylarda gözlemlenen ekonomik iyileşmenin ve istikrarın kalıcı kılınmasında hepimize önemli görevler düşmektedir.

Bilindiği üzere içerisinde bulunduğumuz coğrafya, dünyanın en karmaşık, en zor ve en çetin coğrafyasıdır. Dünyaya baktığımızda alışılagelmiş küresel sistemde ciddi değişikliklerin yaşandığını görüyoruz. Güçlü bildiğimiz ekonomiler sallanıyor, güçlü görülen yapılar tek tek yıkılıyor.

Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı bu süreçleri yerinde ve zamanında değerlendirmeliyiz. Sadece üretmek değil katma değerli ürünlere yönelmek gerekmektedir.

Kayseri OSB'de 2017 yılı Mart ayı elektrik tüketiminde % 2.2 ve doğalgaz tüketiminde ise % 19.8'lik bir artış gözlemlenmektedir. Elektrik ve doğalgaz tüketiminin artmış olması üretiminde arttığının bir göstergesidir.

Türkiye'nin 2017 yılı ilk 3 aylık ihracat rakamlarına bakıldığında ise gözlemlenen artışla berber ilerleyen günlerde ülke ekonomisinin olumlu gelişmeler göstereceğine, bu gelişmelerinde sanayimize ve üretimimize ivme kazandıracağına inanıyoruz.

Bu çerçevede;

Ülke olarak, yüksek milli değerlere sahip olmak, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olmak en önemli hedefimiz olmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın “Büyük Türkiye” hedefi ile ortaya koyduğu 2023 hedefleri, Ülkemizin gerçekten hak ettiği, ulaşması gereken bir hedeftir.

Sanayiciler olarak bizler;

Bu hedeflerin gerçekleştirmesi yatırım hamlelerini devam ettirmeli, güven, istikrar ve ekonomik refahın devamlılığının sağlanması, çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.