KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

Gündem 16.01.2021 - 14:32, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2543+ kez okundu.
 

KAYSERİ OSB YÖNETİM KURULU’NUN BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında yer alan haberde
Kayseri OSB Yönetim Kurulu’nun Basın Açıklaması 15.01.2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan haberde Türkiye’nin üretim lokomotifi olan Kayseri OSB ve en çok projeye sahip olan Yönetim Kurulu Başkanı ile ilgili olarak gerçeği yansıtmayan iddiaların haber adı altında kamuoyuna duyurulduğu üzülerek görülmüştür. Kayseri için gurur kaynağı olarak görülmesi gereken kişi ve kurumların kişilik haklarını ve itibarını da hiçe sayan en çok da Sayın Yönetim Kurulu Başkanımızın şahsını hedef haline getiren ve büyük sayfa resmi de paylaşılarak asılsız iddiaların hedefi haline getirilmesindeki amaç anlaşılamamıştır. Kayseri OSB'miz Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğünce; Kanun, Yönetmelik ve benzeri düzenlemeler ile Genel Kurul kararları çerçevesinde OSB'nin sevk ve idaresini yürütmek hususunda her zaman hassasiyet gösterildiğini, Yürütülmekte olan tüm iş ve işlemlerde açık, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir anlayışla hareket edildiğini yinelemek isteriz. Zaten bu sebepledir ki günlük 70.000 aracın girip çıktığı, 1200 ü aşkın sanayiciye hizmet verildiği OSB mizde 7/24 hiçbir iş aksamadan, en kaliteli hizmet en uygun hizmet bedelleri ile verilmekte, İtfaiyemizle, tasarım merkezimizle ve sayısız projelerimiz hayata geçmiş, sadece 2015/2018 yılları arasında bile 1 milyar 100 milyon Dolarlık yatırım yapılmıştır. Yönetimimiz göreve seçildiği ilk andan beri asla şahsi çıkar ve hırsları ile hareket etmemiş, hiçbir yanlış ve hataya düşmemiştir. Öncelikle sürecin Fetö/PYD iltisakı şüphesi ile iş akitleri kurumumuzca sonlandırılan eski Bölge Müdürlüğü personeli ve Yönetim Kurulumuza seçimlerde muhalif olduğu açıkça belirli olan (karşı listede seçim kaybeden) birkaç sanayici şikâyeti üzerine Bakanlık Müfettişleri tarafından bir teftiş ve inceleme geçirilmiş ise de haber içeriğinde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Öncelikle haberde yer alan harcamaların hiçbiri Tahir Nursaçan tarafından şahsi olarak yapılmamış, gerek Genel Kurul gerekse Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar çerçevesinde usulüne uygun biçimde yapılmış ve harcama kalemlerinin tamamı için Genel Kurullarda Yönetim Kurulu ibra edilmiştir. Osmanlı Odası ve burada teşhir edilen malzemelere ilişkin bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili oda tüm ziyaretlere kullanıma açık olup, tüm ziyaret ve devlet erkanı toplantılarında kullanıldığına dair birçok resim ve haber içeriği de mevcuttur. Piyasa değeri üzerinde yahut faturasız olarak alımı yapılmış hiçbir malzeme de yoktur. Rakamlar gerçekliği yansıtmamaktadır. Ayrıca müfettişler tarafından Osmanlı odası harcamalarına ilişkin herhangi bir suç isnadı da olmayıp; yalnızca her ne kadar daha önce Genel Kurulda tartışılmış ve ibra edilmiş ise de ilgili harcama kaleminin yeniden oylamaya sunulması ve alternatifli olarak bir çözüm bulunması tavsiye edilmiştir.
Bazı basın yayın organlarında yer alan haberde

Kayseri OSB Yönetim Kurulu’nun Basın Açıklaması

15.01.2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan haberde Türkiye’nin üretim lokomotifi olan Kayseri OSB ve en çok projeye sahip olan Yönetim Kurulu Başkanı ile ilgili olarak gerçeği yansıtmayan iddiaların haber adı altında kamuoyuna duyurulduğu üzülerek görülmüştür. Kayseri için gurur kaynağı olarak görülmesi gereken kişi ve kurumların kişilik haklarını ve itibarını da hiçe sayan en çok da Sayın Yönetim Kurulu Başkanımızın şahsını hedef haline getiren ve büyük sayfa resmi de paylaşılarak asılsız iddiaların hedefi haline getirilmesindeki amaç anlaşılamamıştır.

Kayseri OSB'miz Yönetim Kurulu ve Bölge Müdürlüğünce; Kanun, Yönetmelik ve benzeri düzenlemeler ile Genel Kurul kararları çerçevesinde OSB'nin sevk ve idaresini yürütmek hususunda her zaman hassasiyet gösterildiğini, Yürütülmekte olan tüm iş ve işlemlerde açık, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir anlayışla hareket edildiğini yinelemek isteriz. Zaten bu sebepledir ki günlük 70.000 aracın girip çıktığı, 1200 ü aşkın sanayiciye hizmet verildiği OSB mizde 7/24 hiçbir iş aksamadan, en kaliteli hizmet en uygun hizmet bedelleri ile verilmekte, İtfaiyemizle, tasarım merkezimizle ve sayısız projelerimiz hayata geçmiş, sadece 2015/2018 yılları arasında bile 1 milyar 100 milyon Dolarlık yatırım yapılmıştır. Yönetimimiz göreve seçildiği ilk andan beri asla şahsi çıkar ve hırsları ile hareket etmemiş, hiçbir yanlış ve hataya düşmemiştir.

Öncelikle sürecin Fetö/PYD iltisakı şüphesi ile iş akitleri kurumumuzca sonlandırılan eski Bölge Müdürlüğü personeli ve Yönetim Kurulumuza seçimlerde muhalif olduğu açıkça belirli olan (karşı listede seçim kaybeden) birkaç sanayici şikâyeti üzerine Bakanlık Müfettişleri tarafından bir teftiş ve inceleme geçirilmiş ise de haber içeriğinde yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır.

Öncelikle haberde yer alan harcamaların hiçbiri Tahir Nursaçan tarafından şahsi olarak yapılmamış, gerek Genel Kurul gerekse Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar çerçevesinde usulüne uygun biçimde yapılmış ve harcama kalemlerinin tamamı için Genel Kurullarda Yönetim Kurulu ibra edilmiştir.

Osmanlı Odası ve burada teşhir edilen malzemelere ilişkin bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili oda tüm ziyaretlere kullanıma açık olup, tüm ziyaret ve devlet erkanı toplantılarında kullanıldığına dair birçok resim ve haber içeriği de mevcuttur. Piyasa değeri üzerinde yahut faturasız olarak alımı yapılmış hiçbir malzeme de yoktur. Rakamlar gerçekliği yansıtmamaktadır. Ayrıca müfettişler tarafından Osmanlı odası harcamalarına ilişkin herhangi bir suç isnadı da olmayıp; yalnızca her ne kadar daha önce Genel Kurulda tartışılmış ve ibra edilmiş ise de ilgili harcama kaleminin yeniden oylamaya sunulması ve alternatifli olarak bir çözüm bulunması tavsiye edilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.