KAYSERİ OSB’DEN BASIN DUYURUSU

Gündem 05.09.2019 - 15:34, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3266+ kez okundu.
 

KAYSERİ OSB’DEN BASIN DUYURUSU

Kayseri OSB Yönetimi’nin Emniyet Müdürlüğümüze baskı yapması söz konusu bile olamaz.
   “ OSB’DEN BASKI GELDİĞİ İÇİN KORSAN TAŞIMACILIK DENETLEMESİ BIRAKILDI” başlığı ile yayınlanan haber metnine yer alan ifadeler, Emniyet Müdürlüğümüzü ve Kayseri OSB’yi zan altında bırakmakta olup gerçekleri yansıtmamaktadır. Tam aksine; Kayseri Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüğümüze 17.07.2019 tarihinde iletilen yazı ile; Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca “İzinsiz (Yetkisiz) Taşımacılık ile İlgili Toplantı” bölge müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenmiştir. Bu toplantıda “ personel taşımacılığı, uygunluk belgesi iş ve işlemleri” ile ilgili taraflar bir araya gelerek ortak bir noktada buluşmaları imkânı sağlanmıştır. Kayseri OSB Yönetimi’nin Emniyet Müdürlüğümüze baskı yapması söz konusu bile olamaz. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin taşımacılık konusunda bir yaptırım uygulaması da mümkün değildir. Kanunen de bu konuda Kayseri OSB’nin doğrudan veya dolaylı hiçbir yetkisi bulunmamaktadır. Kayseri OSB’nin giriş, çıkış ve önemli noktalarında “Trafik Denetleme Ekipleri” günün belli saatlerinde ve sürekli olarak kontroller yapmaktadırlar. Dolayısıyla kontrol yapan bu ekiplerin planlaması İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Hal böyle olunca kurumlar üzerinde baskı yapmak kimsenin haddine değildir… Sorumlu insanların, sorumlu açıklamalarda bulunmaları gerekir. Böyle sorumsuz açıklamalar yapmak suretiyle kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek hiç kimseye fayda sağlamaz. Yapılan bu talihsiz açıklamanın, ne maksatla yapıldığının takdiri kamuoyuna aittir. İddia sahibinin kimseyi zan altında bırakmaması adına; konu ile ilgili kimlerle görüştüğünü, kimin kime baskı yaptığını, isim ve belge vererek açıklaması gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kayseri OSB Yönetimi’nin Emniyet Müdürlüğümüze baskı yapması söz konusu bile olamaz.

 

 “ OSB’DEN BASKI GELDİĞİ İÇİN KORSAN TAŞIMACILIK DENETLEMESİ BIRAKILDI” başlığı ile yayınlanan haber metnine yer alan ifadeler, Emniyet Müdürlüğümüzü ve Kayseri OSB’yi zan altında bırakmakta olup gerçekleri yansıtmamaktadır.

Tam aksine; Kayseri Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüğümüze 17.07.2019 tarihinde iletilen yazı ile; Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca “İzinsiz (Yetkisiz) Taşımacılık ile İlgili Toplantı” bölge müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenmiştir.

Bu toplantıda “ personel taşımacılığı, uygunluk belgesi iş ve işlemleri” ile ilgili taraflar bir araya gelerek ortak bir noktada buluşmaları imkânı sağlanmıştır.

Kayseri OSB Yönetimi’nin Emniyet Müdürlüğümüze baskı yapması söz konusu bile olamaz.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin taşımacılık konusunda bir yaptırım uygulaması da mümkün değildir. Kanunen de bu konuda Kayseri OSB’nin doğrudan veya dolaylı hiçbir yetkisi bulunmamaktadır.

Kayseri OSB’nin giriş, çıkış ve önemli noktalarında “Trafik Denetleme Ekipleri” günün belli saatlerinde ve sürekli olarak kontroller yapmaktadırlar. Dolayısıyla kontrol yapan bu ekiplerin planlaması İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır. Hal böyle olunca kurumlar üzerinde baskı yapmak kimsenin haddine değildir…

Sorumlu insanların, sorumlu açıklamalarda bulunmaları gerekir.

Böyle sorumsuz açıklamalar yapmak suretiyle kamuoyunda yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek hiç kimseye fayda sağlamaz. Yapılan bu talihsiz açıklamanın, ne maksatla yapıldığının takdiri kamuoyuna aittir.

İddia sahibinin kimseyi zan altında bırakmaması adına; konu ile ilgili kimlerle görüştüğünü, kimin kime baskı yaptığını, isim ve belge vererek açıklaması gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.