HACILAR EMNİYETİNDEN UYGULAMALI HIRSIZLIK UYARISI

Asayiş 18.10.2021 - 16:57, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 873+ kez okundu.
 

HACILAR EMNİYETİNDEN UYGULAMALI HIRSIZLIK UYARISI

Hacılar ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından
  Hacılar ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilçede meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Hacılar’da Cuma namazı çıkışında polis ekipleri stant açtı. Polisler, biri güvenli, diğeri güvensiz portatif 2 pencere üzerinde hırsızların evlere nasıl girdiklerini uygulamalı olarak anlattı. Polis memurları gündüz yaşanan hırsızlık olaylarının çoğunluğunun, vatandaşların  pazara gittikleri saatlerde meydana geldiğine dikkat çekti.  4 yıldır 'Pencerem Kapım Güvenli Yapım' projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çeşitli eğitimlerle halkı uyardıklarını anlatılar, uygulamayı yapan emniyet mensupları şunları söyledi: "Buraya iki pencere getirdik. Bunlardan biri güvenli pencere, diğeri ise güvensiz olarak vatandaşlarımıza tavsiye etmediğimiz bir pencere. Güvenli pencere ile güvensiz pencere arasındaki farkı gösteriyoruz ve vatandaşımızın bu tür tedbirleri nasıl alması gerektiğini örneğimiz ile anlatıyoruz. Şuana kadar bizim edindiğimiz tecrübelere göre hırsızlar genellikle vatandaşın evde olmadığı, bayram ve tatil günlerini tercih ediyorlar. Gündüz ise vatandaşlar pazar alışverişine gittiklerinde eve giriyorlar." Kilitsiz kapıların hırsızlara davetiye  "Vatandaşlarımızdan özellikle ricamız evden ayrılırken kesinlikle kapılarını kilitlesinler. Anahtarlarını paspas altına veya herhangi bir yere bırakmasınlar" dedi.  
Hacılar ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından

 

Hacılar ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilçede meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında Hacılar’da Cuma namazı çıkışında polis ekipleri stant açtı. Polisler, biri güvenli, diğeri güvensiz portatif 2 pencere üzerinde hırsızların evlere nasıl girdiklerini uygulamalı olarak anlattı. Polis memurları gündüz yaşanan hırsızlık olaylarının çoğunluğunun, vatandaşların  pazara gittikleri saatlerde meydana geldiğine dikkat çekti.  4 yıldır 'Pencerem Kapım Güvenli Yapım' projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çeşitli eğitimlerle halkı uyardıklarını anlatılar, uygulamayı yapan emniyet mensupları şunları söyledi:

"Buraya iki pencere getirdik. Bunlardan biri güvenli pencere, diğeri ise güvensiz olarak vatandaşlarımıza tavsiye etmediğimiz bir pencere. Güvenli pencere ile güvensiz pencere arasındaki farkı gösteriyoruz ve vatandaşımızın bu tür tedbirleri nasıl alması gerektiğini örneğimiz ile anlatıyoruz. Şuana kadar bizim edindiğimiz tecrübelere göre hırsızlar genellikle vatandaşın evde olmadığı, bayram ve tatil günlerini tercih ediyorlar. Gündüz ise vatandaşlar pazar alışverişine gittiklerinde eve giriyorlar."

Kilitsiz kapıların hırsızlara davetiye  "Vatandaşlarımızdan özellikle ricamız evden ayrılırken kesinlikle kapılarını kilitlesinler. Anahtarlarını paspas altına veya herhangi bir yere bırakmasınlar" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.