ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDEN CORONAVİRÜS AŞISI

Sağlık 03.10.2020 - 21:59, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 877+ kez okundu.
 

ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDEN CORONAVİRÜS AŞISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın video konferans ile görüştüğü Cumhurbaşkanı
  Rektör Bakan’ın müjdesinden sonra açıkladı   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın video konferans ile görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müjdelediği Erciyes Üniversitesi bünyesinde Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin Coronavirüs aşı çalışmasında insan çalışması safhasını müjdelemesinin ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da açıklama yaptı. Prof. Dr. Çalış, “başarıyla tamamlanan ilk aşı” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde müjde vererek, "Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Covid-19 ile ilgili Türkiye'de 13 aşı çalışmasının yapıldığını biliyorsunuz. Bu aşılardan bir tanesi de Erciyes Üniversitesi ve Bakanlığımız tarafından desteklenen Aykut Özdarendeli hocamızın aylardır üzerinde çalıştığı bir aşının dün hayvan çalışması başarıyla tamamlandı. Preklinik çalışması bu şekilde bitmiş oldu. İnsan çalışması safhasına gelmiş olduğunu müjdelemek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın video konferans ile görüştüğü Cumhurbaşkanı

 

Rektör Bakan’ın müjdesinden sonra açıkladı

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın video konferans ile görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müjdelediği Erciyes Üniversitesi bünyesinde Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin Coronavirüs aşı çalışmasında insan çalışması safhasını müjdelemesinin ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da açıklama yaptı.

Prof. Dr. Çalış, “başarıyla tamamlanan ilk aşı” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde müjde vererek, "Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle Covid-19 ile ilgili Türkiye'de 13 aşı çalışmasının yapıldığını biliyorsunuz. Bu aşılardan bir tanesi de Erciyes Üniversitesi ve Bakanlığımız tarafından desteklenen Aykut Özdarendeli hocamızın aylardır üzerinde çalıştığı bir aşının dün hayvan çalışması başarıyla tamamlandı. Preklinik çalışması bu şekilde bitmiş oldu. İnsan çalışması safhasına gelmiş olduğunu müjdelemek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.