BİREYLER VE AİLELER İÇİN AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2015 - 14:22, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 2099+ kez okundu.
 

BİREYLER VE AİLELER İÇİN AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Hacılar Belediyesi tarafından, Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve
Hacılar Belediyesi tarafından, Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların kazandırılması amacıyla bir eğitim programı düzenlendi. Programa Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, AFAD Şube Müdürü Melih Erol ve belediye ve AFAD personeli katıldı.Hacılar Belediye Meclis Salonunda, AFAD Şube Müdürü Melih Erol tarafından verilen eğitimde katılımcılara Bölgemizde ve ilçemizde afete dönüşebilecek tehlikeler hakkında bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca ilçemiz ve mahallemizdeki riskler, afetlere dirençli şehirler oluşturulması, binalarımızdaki yapısal riskler, kentsel dönüşüm, yapısal risklerin tespiti, zarar azaltma, güçlendirme ve yeniden inşa gibi konular detaylı bir şekilde anlatıldı. AFAD Şube Müdürü Melih Erol katılımcılara Dask (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) ve zorunlu deprem sigortası, yapısal olmayan riskleri azaltmak, tehlike avı, afet bilinci kültürü, afet hazırlıklarındaki toplumsal güç birliği, aile afet planının içeriği ve önemi, afet ve acil durum çantası hazırlanması, acil durum bilgi kartları ve acil telefonların nasıl aranması getrektiği, deprem sonrası buluşma alanları, afet sırasında doğru davranış şekilleri ve uygulama, sel ve taşkınlarla ilgili bilgiler, diğer afet türleri, tsunami ve artçı depremlere karşı alınacak önlemler, yangın riskini azaltmak için alınacak önlemler, ilkyardımla ilgili alınacak önlemler, afet sonrası yapılacaklar ve tahliye gibi temel konular hakkında bilgiler verdi.
Hacılar Belediyesi tarafından, Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve

Hacılar Belediyesi tarafından, Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların kazandırılması amacıyla bir eğitim programı düzenlendi. Programa Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Başkan Yardımcısı Bilal Özdoğan, AFAD Şube Müdürü Melih Erol ve belediye ve AFAD personeli katıldı.
Hacılar Belediye Meclis Salonunda, AFAD Şube Müdürü Melih Erol tarafından verilen eğitimde katılımcılara Bölgemizde ve ilçemizde afete dönüşebilecek tehlikeler hakkında bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca ilçemiz ve mahallemizdeki riskler, afetlere dirençli şehirler oluşturulması, binalarımızdaki yapısal riskler, kentsel dönüşüm, yapısal risklerin tespiti, zarar azaltma, güçlendirme ve yeniden inşa gibi konular detaylı bir şekilde anlatıldı. 
AFAD Şube Müdürü Melih Erol katılımcılara Dask (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) ve zorunlu deprem sigortası, yapısal olmayan riskleri azaltmak, tehlike avı, afet bilinci kültürü, afet hazırlıklarındaki toplumsal güç birliği, aile afet planının içeriği ve önemi, afet ve acil durum çantası hazırlanması, acil durum bilgi kartları ve acil telefonların nasıl aranması getrektiği, deprem sonrası buluşma alanları, afet sırasında doğru davranış şekilleri ve uygulama, sel ve taşkınlarla ilgili bilgiler, diğer afet türleri, tsunami ve artçı depremlere karşı alınacak önlemler, yangın riskini azaltmak için alınacak önlemler, ilkyardımla ilgili alınacak önlemler, afet sonrası yapılacaklar ve tahliye gibi temel konular hakkında bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.