Başbakan Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.11.2015 - 13:46, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 1937+ kez okundu.
 

Başbakan Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

KAYSERİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ...
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 11.00’de başlaması öngörülen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi, Suriye sınırında savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaklaşık 50 dakika geç başladı. Yaklaşık iki saat süren görüşme saat 13.30 sıralarında sona erdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sunulan Bakanlar Kurulu’nu onayladı. Seçimlerin bir kez daha hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, “Milletimize vaat ettiğimiz hususları yerine getireceğiz” dedi.Davutoğlu, şöyle konuştu:Yeni kabinenin birinci misyonu milleti temsil etmek, ikinci misyonu millete hizmet etmek, üçünsü misyonu ise ülkemizi gelecek nesillere taşımaktır. Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi bütünüyle yansıttı. İşte 64. hükümetin bakanları Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan Adalet Bakanı: Bekir BozdağAile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema RamazanoğluAvrupa Birliği Bakanı: Volkan BozkırBilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri IşıkÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman SoyluÇevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet SarıDışişleri Bakanı: Mevlüt ÇavuşoğluEkonomi Bakanı: Mustafa ElitaşEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat AlbayrakGençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay KılıçGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk ÇelikGümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçiİçişleri Bakanı: Efkan AlaKalkınma Bakanı: Cevdet YılmazKültür ve Turizm Bakanı: Mahir ÜnalMaliye Bakanı: Naci AğbalMilli Eğitim Bakanı: Nabi AvcıMilli Savunma Bakanı: İsmet YılmazOrman ve Su İşleri Bakanı: Veysel EroğluSağlık Bakanı: Mehmet MüezzinoğluUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım
KAYSERİ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 11.00’de başlaması öngörülen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi, Suriye sınırında savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaklaşık 50 dakika geç başladı. Yaklaşık iki saat süren görüşme saat 13.30 sıralarında sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sunulan Bakanlar Kurulu’nu onayladı.

Seçimlerin bir kez daha hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, “Milletimize vaat ettiğimiz hususları yerine getireceğiz” dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

Yeni kabinenin birinci misyonu milleti temsil etmek, ikinci misyonu millete hizmet etmek, üçünsü misyonu ise ülkemizi gelecek nesillere taşımaktır. Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi bütünüyle yansıttı.

İşte 64. hükümetin bakanları

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu
Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.