21'NCİ ERCİYES ZİRVE TIRMANIŞI VE SÜTDONDURAN KAMPI BAŞLADI

Turizm 26.07.2015 - 01:55, Güncelleme: 02.02.2024 - 04:38 3040+ kez okundu.
 

21'NCİ ERCİYES ZİRVE TIRMANIŞI VE SÜTDONDURAN KAMPI BAŞLADI

Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 21'ncisi düzenlenen kampa
Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 21'ncisi düzenlenen kampa Kayseri Ak Parti milletvekili Havva Talay Çalış, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ,Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürü Tahir Nursaçan, Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Ak Parti ilçe başkanı Hüdai Barut,Belediye Meclis üyeleri , Sporcular ve vatandaşlar katıldı. Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 21'ncisi düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı için yaklaşık 250 dağcı ve doğa tutkunu buluştu.  Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise etkinliğe 10 ilden 250 dağcının katıldığını belirtti. Saat 03.00'da kampa katılan dağcını zirve tırmanışı yapacağını ifade eden Ekici, Erciyes’e her vatandaşımızı tırmanması gerektiğini söyledi.Erciyes’e farklı parkurlardan çıkılabildiğini söyledi.Temiz, nezih ve güvenli bir ortam. Bu kampımıza da dağcılarımız aileleriyle geldi. İki gün burada kalacaklar" ifadesini kullandı. Daha sonra konuşma yapan Ak Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış; Süt donduran Kampına ilk defa geldiğini ve daha önce gelmediği için üzüldüğünü söyleyen Çalış; Tırmanış yapacak dağcılara başarılar diledi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Dağı'nın 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran mevkisinde kurulan kampın açılışında yaptığı konuşmada, Erciyes Dağı'na tırmanışa geçecek dağcılara kazasız, başarılı bir tırmanış diledi. Dağcılığın son derece önemli bir spor olduğunu dile getiren Düzgün, şöyle devam etti: "Türkiye turizmde son yıllarda büyük bir ilerleme katetti. Dünyanın en çok turist kabul eden ve en fazla gelir sağlayan ilk 6-7 ülkesi arasına girdi. Yıllar geçtikçe alternatif turizm farklılıkları da artmaya devam ediyor. Artık turizm denince akla kayak, dağ, avcılık gibi farklı turizm alanları geliyor. Aslında sizin bu etkinliğiniz Erciyes'te dağcılık turizminin tanıtılması adına son derece önemli."diyerek sporculara başarılar diledi. Saat 03.00’dayapılacak zirve tırmanışından sonra sona erecek.    
Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 21'ncisi düzenlenen kampa

Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 21'ncisi düzenlenen kampa Kayseri Ak Parti milletvekili Havva Talay Çalış, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ,Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürü Tahir Nursaçan, Kayseri Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Ak Parti ilçe başkanı Hüdai Barut,Belediye Meclis üyeleri , Sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Hacılar Arama Kurtarma Havacılık Dağcılık ve Kış Merkezi (HADAK) tarafından bu yıl 21'ncisi düzenlenen Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı için yaklaşık 250 dağcı ve doğa tutkunu buluştu.

 Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ise etkinliğe 10 ilden 250 dağcının katıldığını belirtti. Saat 03.00'da kampa katılan dağcını zirve tırmanışı yapacağını ifade eden Ekici, Erciyes’e her vatandaşımızı tırmanması gerektiğini söyledi.Erciyes’e farklı parkurlardan çıkılabildiğini söyledi.Temiz, nezih ve güvenli bir ortam. Bu kampımıza da dağcılarımız aileleriyle geldi. İki gün burada kalacaklar" ifadesini kullandı.

Daha sonra konuşma yapan Ak Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış; Süt donduran Kampına ilk defa geldiğini ve daha önce gelmediği için üzüldüğünü söyleyen Çalış; Tırmanış yapacak dağcılara başarılar diledi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Erciyes Dağı'nın 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran mevkisinde kurulan kampın açılışında yaptığı konuşmada, Erciyes Dağı'na tırmanışa geçecek dağcılara kazasız, başarılı bir tırmanış diledi.

Dağcılığın son derece önemli bir spor olduğunu dile getiren Düzgün, şöyle devam etti:

"Türkiye turizmde son yıllarda büyük bir ilerleme katetti. Dünyanın en çok turist kabul eden ve en fazla gelir sağlayan ilk 6-7 ülkesi arasına girdi. Yıllar geçtikçe alternatif turizm farklılıkları da artmaya devam ediyor. Artık turizm denince akla kayak, dağ, avcılık gibi farklı turizm alanları geliyor. Aslında sizin bu etkinliğiniz Erciyes'te dağcılık turizminin tanıtılması adına son derece önemli."diyerek sporculara başarılar diledi.

Saat 03.00’dayapılacak zirve tırmanışından sonra sona erecek.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hacilarhabergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.